Archetypon Slideshow Classic


Stacks Image 2184
Alt image
dirigent
Fanfare St. Caecilia Nieuw-Einde staat onder de muzikale leiding van Stan Beckers.
Al op jonge leeftijd ontdekt Stan Beckers (1991) zijn passie voor slagwerk. Zijn vriendjes trappen het liefst tegen een voetbal, maar Stan trapt toch echt liever op dat drum- of vibrafoonpedaal. Al snel besluit hij dan ook dat hij van zijn hobby zijn beroep wil maken. Daarom kiest Stan na het atheneum voor de bachelor studie Slagwerk aan het Maastrichtse conservatorium. 
Tijdens zijn studie krijgt hij les van vooraanstaande musici als Werner Otten, Pieter Janssen en Raymond Curfs. Na zijn bachelor volgt Stan ook nog de masteropleiding Slagwerk in Maastricht. Beide studies rondt hij cum laude af.
Sinds zijn conservatoriumstudies is Stan als paukenist en slagwerker verbonden aan diverse orkesten. Zo speelt hij regelmatig met onder meer de Marinierskapel der Koninklijke Marine, philharmonie Zuid-Nederland en het Orkest van het Oosten.
Op dit moment is Stan opnieuw aan het studeren. Hij volgt bij Pieter Janssen de opleiding tot harmonie- en fanfaredirigent. In zijn vrije tijd houdt hij daarnaast van hardlopen, films kijken en componeren.
Stacks Image 1501
Fanfare St. Caecilia hecht grote waarde aan een professionele opleiding van de jeugd. Muziek is een wereldtaal die hoort bij de algemene vorming en ontwikkeling van iedereen. Voor de jeugd zijn er diverse mogelijkheden om bij of via de vereniging een instrument te leren bespelen. Enige muzikale aanleg is wel vereist.
Er zijn twee opleidingsmogelijkheden. Binnen de fanfare zelf, door de dirigent en via de Muziekschool. De dirigent is zelf een zeer kundig saxofonist en doordat hij leraar is, weet hij de leerlingen goed te motiveren en de muzikale lesstof goed over te brengen op zijn leerlingen. De kosten voor de opleiding zijn hetzelfde als bij de Muziekschool.

De Muziekschool in Heerlen heeft een gedegen opleiding. iedereen die lid is van de fanfare (jeugd èn volwassenen) krijgt een fikse korting op de lesgelden. De Gemeente Heerlen betaalt de helft van het cursusgeld en van de andere helft neemt de fanfare ook nog eens 50% voor haar rekening. De lessen aan de Muziekschool zijn doorgaans een keer per week en tijdstip van de les wordt in overleg met de docent afgesproken.
Fanfare St. Caecilia repeteert elke week op vrijdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de entreehal (begane grond) van Sporthal De Varenbeuk, aan de Hei-Carisborgweg 19 in Heerlen. In de zomervakantie zijn er geen repetities.
De muziekinstrumenten die binnen een fanfare-orkest bespeeld worden zijn bugel, trompet, schuiftrombone, hoorn, saxofoon, euphonium (tuba en barriton) en bas. Slagwerkinstrumenten zijn er legio, zoals kleine trom, grote trom, pauken, bekkens, marimba, klokkenspel etc.
Stacks Image 1758

Error : You must not have any spaces in your Teleport Key
[teleINFO]

secretariaat
Ronald Kooi
Prins Constantijnhof 1
6433 JP Hoensbroek
mailF